Så väljer du rätt tandläkare i Stockholm

Att hitta en tandläkare i Stockholm är enkelt och svårt på samma gång. Enkelt för att det förmodligen finns en nästan runt hörnet – men lite svårt för att urvalet är så stort. Så hur väljer man egentligen rätt? Till exempel kan följande punkter tas i beaktande:

  • Om du har tandläkarskräck
  • Titta på omdömen och recensioner
  • Priset
  • Rabatter och kampanjer

För dig med tandläkarskräck

Det är inte ovanligt att lida av tandläkarskräck. Som tur är, är de allra flesta kliniker duktiga på att hantera ångestfyllda patienter. Det finns dock tandläkare som är lite mer specialiserade än andra på att hantera dem med tandläkarskräck. För dig som lätt blir rädd inför ett tandvårdsbesök är det en god idé att söka upp just dem. I Stockholm finns det flera kliniker med ryktet att de är goda för dem som har fobi.

Titta på omdömen och recensioner

Ett säkert sätt att få ett hum om kliniken kan vara något för dig är att titta på omdömen och recensioner på nätet. Det finns gott om plattformar och karttjänster där bland annat just tandläkare recenseras av användare runt om i Stockholm och Sverige.

Bra att ha i åtanke är att ha antalet recensioner som en faktor i din helhetsbedömning. En klinik som bara har 5 – 10 recensioner drabbas ”hårdare” av en missnöjd kund än en klinik med hundratals omdömen skrivna om sig.

Priset varierar mellan olika tandläkare i Stockholm

En annan faktor är priset, som kan variera en hel del mellan olika tandläkare i Stockholm. Klinikerna går efter referenspriser som regel, men det är fritt för var och en att sätta det pris som de önskar för sina tjänster.

För större ingrepp är prisskillnaderna kanske inte så stora (åtminstone procentuellt sett) som de kan vara för undersökningar. Vissa har billigare undersökningskostnader som en del av sin marknadsföring. Utöver Folktandvården så finns det även flera privata tandläkare i Stockholm att jämföra.

Kampanjer och rabatter

Som nämnt under rubriken ovan är det inte ovanligt att tandläkare har ganska aggressiva erbjudanden. Om de har det, är det ofta fallet att de är nya – eller ganska stora. Hos mindre och etablerade kliniker är det inte lika vanligt att se dessa typer av erbjudanden. Sannolikt har de sin stadiga ström av patienter att se efter. Hittar du ett bra erbjudande kan det vara värt att överväga det – bara du tycker att kliniken i övrigt verkar passa dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *