Kostnadseffektiva möbler

Att trivas på sitt kontor är viktigt och det har till och med visat sig att anställda som trivs bra på jobbet också presterar bättre. Att lägga tid, energi och även pengar på att inreda sitt kontor så att det blir praktiskt, mysigt och trivsamt kan därför leda till en ökad ekonomisk vinst för företaget. Men med det sagt så behöver det inte bli en allt för stor utgift när man piffar upp arbetsplatsen. Det finns nämligen en stor marknad för begagnade kontorsmöbler. Dessutom håller begagnade kontorsmöbler ofta en hög kvalitet, eftersom att arbetsplatser tenderar att byta ut sina möbler och sin inredning med jämna mellanrum. Det betyder att man inte behöver tumma på varken kvalitén eller trivseln när man vill spara in en slant.

Ge möbler ett nytt liv

Människan har utan tvekan byggt upp ett konsumtionssamhälle där ekonomin bygger på ständig produktion av nya saker, tillbud och efterfrågan. Men jordens resurser är inte oändliga, samtidigt som många produktionssystem är både ekologiskt och socialt ohållbara. Att hela tiden tillverka och producera nya saker kräver alltså ständigt nya resurser, samtidigt som mycket av det som produceras bara används under en väldigt kort tid och snabbt hamnar på soptippen eller värsta fall i naturen. Därför behövs det enkla sätt att sortera sina sopor och avfall rätt samt medvetenhet kring återvinning och hur man kan skänka sina ägodelar när man känner sig färdig med dem. Att köpa begagnade kontorsmöbler hjälper företaget att drastiskt minska sitt ekologiska fotavtryck, eftersom att man därmed sparar in på en stor mängd nya material och resurser när man inte köper helt nyproducerade varor.

Kombinera nöjda kunder med liten miljö- och klimatpåverkan

De firmor som erbjuder begagnade kontorsmöbler är ofta otroligt vassa på sitt jobb, och naturligtvis är en stor prioritet att kunderna ska känna sig nöjda med sina nyinredda kontor. Dessa företag erbjuder ofta försäljning, uthyrning och köp av begagnade kontorsmöbler, vilket innebär att de för det mesta har ett stort lager av varor att välja mellan. Därför behöver man inte begränsa sin fantasi när man inreder kontoret, sannolikheten är nämligen stor att dessa företag har varor som tilltalar en, allt ifrån skrivbord och stolar till soffor och sittdynor. Se vican för bra begagnade kontorsmöbler.

Välj rätt GPS-klocka till barnen

Ett bra sätt att hålla koll på sina barn i stora sammanhang eller bara utanför hemmet är genom en GPS-klocka. Det finns dock en hel del olika varianter på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. För att hitta en som uppfyller krav på funktion och inom en rimlig prisklass kan det vara bra att läsa på lite innan man bestämmer sig. Här nedan följer några punkter som är bra att se närmare på innan man slår till.

Funktioner i GPS-klockor

För den som letar efter en GPS-klocka anpassad för barn finns en uppsjö av olika modeller och varianter att välja mellan, där vissa är enkelt utformande och andra mer avancerade och har funktioner likt en mobiltelefon. Grundtanken med en klocka av den här modellen är att man som förälder ska kunna hålla koll på var ens barn befinner sig, och möjligtvis också kunna nå dom genom ett samtal som går att ta emot från klockan. Sedan finns klockor med funktioner så som kamera, kalender, meddelanden, ficklampa, videosamtal och mycket mer, så fundera över vad som är viktigt för dig och ditt barn och gör ett val utifrån det. Ett tips är att åtminstone välja en modell som är vattentät, så att den inte riskerar att gå sönder till exempel om det regnar.

GPS-klockor av bra kvalitet

Ska man köpa en GPS-klocka till sitt barn är det bra att kolla upp omdömen från personer som köpt produkten tidigare, så att man får en tydlig bild av vad den klarar av och inte. Man får räkna med att klockan ska tåla en hel del slitage eftersom den kommer användas av barn, och bör därför vara av den kvaliteten att den klarar av det. Rådfråga gärna i butik gällande just kvalitet för att vara säker på att du köper något som håller vad det lovar.

Prisklass

Precis som att det finns många olika funktioner och modeller av bättre och sämre kvalitet så finns det naturligtvis också olika prisklasser. En billig GPS-klocka kostar från ett par hundralappar och har då i regel färre funktioner och möjligen också något sämre kvalitet. Dom dyrare modellerna med kamera, möjlighet till videosamtal och andra telefonliknande funktioner kostar något mer och man får räkna med att betala en bit över tusenlappen.

Finansieringslösning för privatpersoner

Det kan vara ganska svårt att låna pengar utan inkomst, men det går faktiskt. Eller rättare sagt – det beror på vad man menar med att låna pengar utan inkomst. Om du helt saknar inkomst är det närmast omöjligt att få ett privatlån. För snabblån och sms-lån ser det lite ljusare ut.

Din möjlighet att betala tillbaks lånet spelar roll

Det viktiga för alla långivare, oavsett vilken typ av lån det handlar om, är att du har goda chanser att betala tillbaks ditt lån. Ingen bank eller annan långivare vill förlora pengar. Det är därför de alltid undersöker vad du tjänar, hur många skulder du redan har och vilken din kreditvärdighet är.

Olika definitioner på lån ”utan inkomst”

Även om sms-lån brukar ha rätt så toleranta villkor finns det som regel ett inkomstkrav. Det brukar dock inte vara ett särskilt högt ställt krav. Vissa lån kräver en årsinkomst på enbart några tiotusen kronor. Andra anger inte någon gräns utan gör en individuell prövning istället. Det betyder att långivaren bedömer från fall till fall vem som ska beviljas ett lån. Faktorer som lånets storlek, eventuella betalningsanmärkningar och befintliga lån kan avgöra om din inkomst är tillräcklig eller inte. Här är några exempel på hur långivaren kan tänka angående lån utan inkomst:

Har du A-kassa?
Vissa långivare accepterar A-kassa som inkomst. Eftersom du har en inkomst från A-kassan har du något att betala tillbaks lånet med. Det kan hända att du behöver visa upp ett intyg på hur många dagar A-kassa du har kvar.

Sjukpenning:
Här gäller samma resonemang som för A-kassa, möjligen med skillnaden att det kan vara lättare att få lån med sjukpenning än med A-kassa. Var beredd att kunna visa upp ett intyg efter ansökan.

Ingen taxerad inkomst:
Ifall du börjat jobba i år men inte hade någon inkomst förra året kan det se ut som att du saknar inkomst på kreditupplysningen. Genom att skicka in intyg från din arbetsgivare eller en kopia på det senaste lönebeskedet kan du få lån ändå.

Låna som student:
Som student kan du få ett förmånligt CSN-lån. Det kan vara tufft att hitta en annan långivare som går med på att ge dig ett lån. Anledningen är att du då i praktiken skulle använda ett lån (CSN-lånet) för att betala tillbaks ett annat lån (snabblånet). Med det sagt finns det långivare som ändå beviljar sådana lån. Om du har en liten extrainkomst vid sidan av studierna kan det öka dina chanser att få lån.

Svårt att välja brudklänning? 5 bra tips inför bröllopet

Om du planerar ditt bröllop kommer du strax att ställas inför en stor utmaning, brudklänningen! Att välja brudklänning kan kännas svårt, det finns otaliga stilar, storlekar och inte minst prisklasser att ta hänsyn till. Ett bra sätt att börja är genom att titta på de klänningar du faktiskt använder. Om du har en favoritklänning kan du med fördel utgå från den.

Börja prova brudklänningar tidigt

Ha din favoritklänning som en utgångspunkt men våga även prova andra typer av klänningar. Att prova brudklänning är viktigt, du märker snabbt vilka typer av klänningar du tycker om och vilka som faktiskt inte riktigt höll måttet. Du märker även vad du faktiskt trivs i. Det är inte alla som känner sig bekväma med axellösa klänningar som har bar rygg eller tunna klänningar med djup urringning.

Passform är minst lika viktigt som design

När du väljer din bröllopsklänning, känn efter ordentligt. Om den klämmer åt eller inte känns bekväm på vissa ställen kommer du att få en tuff bröllopsdag. Tänk på att du även kommer att behöva sitta ned under bröllopsmiddagen, en middag som i regel brukar hålla på i flera timmar. Vill du att din brudklänning ska sitta perfekt kan de vara smart att fixa de allra sista detaljerna på klänningen i ett sent skede. Tänk på att en sömmerska kan fixa till många detaljer men de kan inte göra alltför stora ändringar i storleken.

Välj en bröllopsklänning som passar DIG

Det är lätt att låta sig påverkas av andra när det kommer till bröllopet, från de egna förutfattade meningarna om hur en bröllopsklänning ska se ut till vännernas och familjens smakråd. Ett bra tips är att komma ihåg en viktig detalj, detta är ditt bröllop och det är du som bestämmer. Välj en bröllopsklänning som passar just dig, din stil och din personlighet. Det är du och din partner som är huvudpersonerna för detta fina tillfälle, ingen annan. En del som har temabröllop väljer väldigt unika eller annorlunda bröllopsklänningar som går utanför ramen för det traditionella. Dessa typer av klänningar kan till och med vara inspirerande för att faktiskt tillämpa ett tema på bröllopet.

Inreda med snygga posters

För att hemmet skall kännas trivsamt och välkomnande är det viktigt att man har en inredning man tycker om. Det finns många sätt att helt förändra upplevelsen av en bostad genom enkla inredningsdetaljer. Att inkludera färger är ett sätt på vilket man snabbt kan få rummet att se annorlunda ut. N annan strategi är att ha snygga posters uppsatta. För den som vill ha en väderbiten känsla i rummet kan posters sättas upp direkt på väggen. För lite snyggare och mer ombonad atmosfär vinner man ofta på att ha vanliga ramar. Det är inte nödvändigt att ha äkta konst på väggarna om man inte finner att detta tillför någonting i rummet som helhet. Posters kan ha alla upptänkliga motiv och användas för att bygga en helhet i ett rum oavsett var i bostaden.

Denna sida har ett stort utbud snygga posters. Oavsett vilken inredningsstil eller estetisk riktning man har, kan man finna någonting som berikar och får hemmet att kännas bättre.

Klassiska tavlor som posters

Någonting som är vanligt är att köpa posters som har motiv från konstvärlden. Visst kan man inreda med foton eller anonyma bilder, men att ha ett av de stora mästerverken är ofta både roligt och snyggt! Här finns det inga egentliga gränser för vad som går att sätta upp. Kanske är det impressionism som får bygga rummet samtidigt som kolorism blir tongivande på andra sätt? Vad man söker är högst individuellt och inte någonting som går att säga så mycket om.

När man är i färd med att införskaffa snygga posters till hemmet kan man titta på vad för färgtoner dessa har. Om man jobbar med starka färger i övrigt kan man använda svartvita bilder eller andra blygare färger. Är det ett rum som till stor del går i vitt eller grått, kan man ha starkare färger. Det kommer, om något, bidra till att rummet känns frodigt och fullt av energi! Ramar till de konstverk man väljer att sätta upp kan man finna lite varstans. I vissa fall kan man köpa posters med ram. I andra situationer kan man behöva rama in själv. Detta är inte någonting komplicerat. Väljer man en ram med rätt mått kan man ofta få allting klart snabbt. En passepartout bidrar till att få rätt uttryck och kan även vara bra om ramen egentligen är lite för stor för de snygga posters man tänkt sig rama in.

Festmat till alla gäster

Bokning av catering i Stockholm är okomplicerat och enkelt. Även om man inte har någon större erfarenhet av att ordna större fester och tillställningar, kan man få all den hjälp man behöver. Det finns en hel del erfarenhet att ta del av för den som anlitar cateringföretag för sitt behov av festmat. Dessa cateringverksamheter har sett fler fester än man kan tänka sig! Vidare har de varit ansvariga för att alla gäster skall få mat som lever upp till deras smak. För många kan det vara en helt ny upplevelse att ta kontakt med företag inom catering i Stockholm. Som kund får man all tänkbar stöttning i valet av meny, dryck och upplägg. Det är således inte helt otänkbart att man lägger om delar av sin festplanering när man väl fått del av vad som brukar funka.

Mingel och sittning

När det kommer till cateringmat kan man få i princip vad som helst. Önskar man flera rätters meny vid dukat bord och med exklusiva råvaror, är detta fullt tänkbart. Önskar man istället duka upp en härlig mingelbuffé och låta gästerna strosa omkring under måltiden är det också möjligt. Som värd och värdinna har man frihet att utforma festen som man vill. I och med att man också har ett cateringföretag bakom sig behöver man inte begränsas av sina egna kunskaper i köket. När någon annan tar hand om allt som rör maten får man dessutom möjlighet att istället fokusera på att dekorera festlokalen. När väl alla har kommit till kalaset ges man en unik möjlighet att interagera med totalt fokus istället för att springa fram och tillbaka.

Det är ofta uppskattat om man har flera mindre rätter så varje gäst själv kan välja sin favorit. Mingelmat har blivit någonting som efterfrågas av allt fler. Till dessa menyer hör alla upptänkliga anrättningar. Såväl plockmat av klassisk typ som wraps eller nya komponenter. Oavsett vad man tillagar är det bra om man har vegetariska alternativ. Även de som äter kött kan vara nyfikna på att testa nya smakupplevelser.

Att allting skall serveras med goda drycker är viktigt. Det går att hitta nya smakupplevelser genom att variera kombinationen mat och dryck. Små tilltugg att ha som aptitretare kan fungera utmärkt. I synnerhet om man har ett kalas under eftermiddag eller kväll! En snabb kontakt med verksamheter inom catering är att föredra när man söker vidare info.

Mineralsminket

Människan har använt mineraler i flera tusen år men på 70-talet kommersialiserades mineralsminket av Bare Minerals grundare Diane Ranger. Mineraler är skonsamma och vårdande mot huden eftersom de består av naturliga mineraler som finns i jorden. Bare Minerals mineralsmink är idag ledande på marknaden bland annat eftersom deras mineralfoundations är så populära.

Du har kanske hört om mineralrevolutionen? Smink eller make-up har använts i flera tusen år av människan. Att måla kroppen har alltid varit en del av människans kultur till exempel inom jakt och krigsföring och för att måla kroppen har man många gånger använt pigment från mineraler från jorden. I det forntida Egypten började smink tillverkas i större skala då egyptiska kvinnor ville måla sig kring ögonen och även färga läppar och kinder.

I antikens Rom använde man ett blyvitt puder för att få en blekare ton i ansiktet, men även på halsen, armar och barm. Men den verkliga mineralrevolutionen skedde inte förrän på 70-talet då det fanns en allmän längtan efter det rena sminket som inte bara skulle göra dig vacker utan dessutom vara bra för din hud. I denna tid återupptäckte man mineralerna och deras nytta för huden gjorde att mineralrevolutionen var ett faktum. Det var Diane Ranger som på 70-talet kommersialiserade mineralsminket när hon skapade märket Bare escentuals inom vilket Bare Minerals ingår.

Rent och naturligt är bra för hyn

Rena mineraler är en naturlig produkt som är skonsamma för huden eftersom de består av naturliga mineralpigment som kommer från jorden. Dessa naturliga mineraler vårdar din hud istället för att torka ut eller irritera den. Bare Minerals låter din hud andas eftersom mineralerna inte täpper igen porerna. Produkterna innehåller inga onaturliga och skadliga ämnen som till exempel konserveringsmedel, stabiliseringsmedel, parfym, vax, talk, artificiella oljor, mineraloljor, syntetiska färgämnen eller parabener. Personer som har problem med allergi eller torr hud kan också använda Bare Minerals eftersom produkterna inte irriterar känslig hud utan istället vårdar huden. Produkterna passar alla hudtyper och åldrar och mineralpulvret finns för alla hudtoner. Eftersom Bare Minerals är en pulverfoundation så kan du täcka så mycket du önskar av huden. Bare Minerals produkter är såklart inte testade på djur. Bare Minerals är ledande på mineralmarknaden bland annat eftersom deras mineralfoundations är så populära.

Marknadsföring med profilprodukter

Marknadsföring med profilprodukter

Att använda profilreklam är ett av de bästa sätten att marknadsföra sig på, profilprodukter fungerar helt enkelt alltid. Profilprodukter kan se ut på lite olika sätt men det vanligaste är att man trycker upp företagets logo på en produkt. Enligt en studie tycker mer än hälften av alla svenskar om att ta emot profilprodukter, att jämföra med till exempel tv-reklam som väldigt få säger sig uppskatta. De som har tagit emot en profilprodukt använder den dessutom ofta dagligen.

Profilreklam på mässor

När allt fler svenskar tillbringar en allt större del av sitt liv online är det lätt hänt att man glömmer bort hur viktigt mötet mellan människor är när man jobbar med marknadsföring. Att gå ut och möta människor och prata direkt med dem om sina produkter och tjänster kan också vara effektiv marknadsföring. Ett sätt att få till flera mänskliga möten är att ställa upp på olika mässor. Det är viktigt att ni väljer en mässa där er målgrupp kan tänkas finnas. För att sticka ut lite så är det perfekt att använda profilprodukter. Man kan till exempel bjuda på godis eller choklad med er logo upptryckt på förpackningen. Eller så kan man dela ut ballonger och försöka hålla kvar besökarna genom en tävling eller någon lek. Tävlingar brukar vara populära eftersom man då även får en anledning att be om deltagarnas email-adresser.  

Vilket budskap bör profilprodukter ha?

Det vanligaste är att man trycker upp ett företags logotyp på en produkt, men det är inget måste. Man kan till exempel trycka upp en slogan eller något annat budskap eller varför inte bägge och. Profilprodukter kan delas ut till kunder, affärsbekanta eller anställda. Syftet är alltid att kommunicera ett visst budskap, därför ska man välja själva profilprodukten och budskapet med omsorg. Det kan röra sig om allt från vilken typ av profilprodukt man väljer, vilket material den är tillverkad i, färger, design och vilket budskap man väljer att trycka upp.

Hur kan man beskriva profilprodukter?

Profilprodukter är en presentartikel som är märkt med ett budskap. Det är en produkt som mottagaren använder dagligen och som man sätter värde på. Det är en produkt som alltid förknippas med positiva värden. Det kan vara en liten presentartikel som ett företag delar ut inför högtider eller andra tillfällen till både sin egen personal och sina kunder. Drivkrafterna bakom profilprodukter handlar alltid om att ge bort någonting som mottagaren faktiskt kan få användning av och som inte ligger i en låda och glöms bort.

Företagslarm med rörelsedetektorer

Företagslarm med rörelsedetektorer

Det är viktigt att du skyddar ditt företag med ett företagslarm. En effektiv typ av larm är företagslarm med rörelsedetektor. Det finns flera olika varianter med elektroniska sensorer som mäter infraröd strålning eller som känner av temperaturförändringar. Namnet ”rörelsedetektor” är egentligen missvisade eftersom det inte är rörelse som larmet känner av. Det som händer är att när en människa passerar detektorn så ökar temperaturen för ett kort ögonblick, på det viset känner företagslarmet av om någon rör sig i rummet. Detektorerna brukar inte reagera på små barn, man måste väga minst tjugo kilo för att företagslarmets sensorer ska aktiveras. 

Företagslarm med magnetkontakter 

Företagslarm tillverkas också med magnetkontakter. Detta är ett bra komplement till sensorer. Magnetkontakter används för att säkra upp fönster och dörrar. Man kan också använda en glaskrossdetektor som fungerar på ungefär samma sätt som magnetkontakter, den känner av den lufttrycksförändring som inträffar när glas krossas. En magnetkontakt är alltid billigare att installera jämfört med en glaskrossdetektor. Det är upp till den enskilde företagaren att räkna på hur mycket företagslarmet får kosta. Man måste inte köpa det dyraste företagslarmet för ett gott skydd, man kan få mycket larm för pengarna även om man väljer en lite billigare lösning. 

Är tjuvar mer intresserade av ett larmat företag? 

Nej det är precis tvärtom! Om du har ett företagslarm är risken lägre att du ska drabbas av ett inbrott. De flesta larminstallatörer erbjuder gratis rådgivning så du kan diskutera igenom alla funderingar du har kring ditt företagslarm. Det är ditt företag som ska skyddas så du måste fundera igenom vilka era behov är och hur mycket pengar ni kan använda på företagslarmet. Det finns inga köpkrav vid rådgivning, det är bara ett tillfälle för dig att få svar på dina frågor om till exempel hur tjuvar brukar reagera när det finns företagslarm.

Företagslarm och försäkring 

Alla försäkringsbolag ser positivt på att man skyddar sina lokaler med ett företagslarm. Ibland kan du få rabatt på din försäkringspremie om du installerar larm på ditt företag. I vilket fall som helst ska du alltid välja ett företagslarm som är godkänt av SSF, Stöldskyddsföreningen. Även om du inte anser dig ha något av stort värde på ditt företag ska du i alla fall överväga ett företagslarm. Det är alltid olustigt att bli utsatt för ett inbrott och det finns larm som aktiveras om det till exempel är driftstopp i produktionen då det är viktigt att agera så fort som möjligt. 

Testa cykelvagn

Testa cykelvagn

Det finns många sätt att transportera sig själv och sin familj. Att cykla är ett av dessa! För den som inte är inbiten cyklist kan det kännas som en motsättning att välja cykeln när man skall ha med två barn. Dock är det inte någonting svårt eller konstigt. För den som vill kunna röra sig snabbt och effektivt i stadstrafiken kan en cykelsits förvisso vara att föredra, men om man vill ha med sig barnvagn eller har mindre barn, kan en cykelvagn vara helt rätt val.

Till skillnad från barnstolar kan man i en cykelvagn sitta tryggt redan vid låg ålder. Om barnen är från 1 månad och äldre, kan de utan problem färdas i en cykelvagn. Man använder då en ”hängmatta” i vagnen för att barnen skall sitta tryggt och säkert utan att utsättas för skakningar. En tumregel vid användning av traditionell cykelsits är att barnen skall vara minst 9 månader och inte väga mer än 22 kilo. Detta är generella siffror och inte någonting man skall ta som en sanning. I en cykelvagn kan man dra en vikt om ca. 45 kilo. Detta är ofta tillräckligt för att kunna färdas tillsammans med både ett och två barn.

Glöm inte hjälmen!

Någonting man skall betona i diskussioner om cykelvagn är att man alltid skall bära hjälm. Detta är inte någonting som ser annorlunda ut i cykel vagn än i barnstol. Även om man sitter fast ordentligt i cykelvagnen kan man inte gardera sig nog när det är fråga om de minsta. Den som vill föregå med gott exempel kan med fördel också bära cykelhjälm. Detta är den billigaste och mest effektiva försäkringen som finns! Många av dagens cykelhjälmar är dessutom riktigt snygga vilket inte är någonting som utgör en nackdel.

För att välja rätt cykelvagn kan man behöva läsa in sig på vilka olika alternativ som står till buds. Samtliga alternativ som säljs i denna butik har hög kvalitet och lever upp till alla krav som finns på en ny cykelvagn. Bortsett från säkerhetsfaktorn kan man också titta på vilka extra funktioner vagnen har och om den rymmer barn såväl som matkasse.