Testa cykelvagn

Testa cykelvagn

Det finns många sätt att transportera sig själv och sin familj. Att cykla är ett av dessa! För den som inte är inbiten cyklist kan det kännas som en motsättning att välja cykeln när man skall ha med två barn. Dock är det inte någonting svårt eller konstigt. För den som vill kunna röra sig snabbt och effektivt i stadstrafiken kan en cykelsits förvisso vara att föredra, men om man vill ha med sig barnvagn eller har mindre barn, kan en cykelvagn vara helt rätt val.

Till skillnad från barnstolar kan man i en cykelvagn sitta tryggt redan vid låg ålder. Om barnen är från 1 månad och äldre, kan de utan problem färdas i en cykelvagn. Man använder då en ”hängmatta” i vagnen för att barnen skall sitta tryggt och säkert utan att utsättas för skakningar. En tumregel vid användning av traditionell cykelsits är att barnen skall vara minst 9 månader och inte väga mer än 22 kilo. Detta är generella siffror och inte någonting man skall ta som en sanning. I en cykelvagn kan man dra en vikt om ca. 45 kilo. Detta är ofta tillräckligt för att kunna färdas tillsammans med både ett och två barn.

Glöm inte hjälmen!

Någonting man skall betona i diskussioner om cykelvagn är att man alltid skall bära hjälm. Detta är inte någonting som ser annorlunda ut i cykel vagn än i barnstol. Även om man sitter fast ordentligt i cykelvagnen kan man inte gardera sig nog när det är fråga om de minsta. Den som vill föregå med gott exempel kan med fördel också bära cykelhjälm. Detta är den billigaste och mest effektiva försäkringen som finns! Många av dagens cykelhjälmar är dessutom riktigt snygga vilket inte är någonting som utgör en nackdel.

För att välja rätt cykelvagn kan man behöva läsa in sig på vilka olika alternativ som står till buds. Samtliga alternativ som säljs i denna butik har hög kvalitet och lever upp till alla krav som finns på en ny cykelvagn. Bortsett från säkerhetsfaktorn kan man också titta på vilka extra funktioner vagnen har och om den rymmer barn såväl som matkasse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *