Tips inför spa- och massagekvällen

Med bubbel i glasen, tända ljus och mjuka badrockar kan man enkelt ordna den perfekta tjejkvällen med hemmaspa. Med sköna ansiktsmasker, varma fotbad och mjuka krämer kan man komma långt men vill man lyxa till det lite extra kan man leta efter en terapeut som erbjuder massage med hembesök. En spakväll är både ett roligt och skönt sätt att umgås med sina vänner och man väljer enkelt själv hur avancerat man vill att det ska vara.

Massage

Produkter för avkoppling

Det finns mycket man kan göra med enkla medel för en spakväll hemma. Fotbad är både skönt och avkopplande och även om det finns avancerade apparater för detta så är det inte nödvändigt att ha. Det går lika bra att fylla upp några hinkar med varmt vatten och hälla i lite badsalt så har man ett perfekt bad att stoppa fötterna i. Andra saker finns att köpa både billigt och dyrt beroende på hur exklusivt man vill att det ska vara och man bestämmer såklart helt själv.

Tips på andra produkter till spakvällen:

  • Ansiktsmasker
  • Hudkrämer- och oljor
  • Manikyr- och pedikyrset
  • Hårinpackning

Massage med hembesök

För en spakväll är det givet med massage men alla i sällskapet kanske inte vet hur man bär sig åt, eller kanske inte är helt bekväma med att massera. Leta istället efter en terapeut som erbjuder hembesök och överraska dina tjejkompisar med varsin härlig massage. Det räcker gott och väl med 20 minuter per person för att spara tid åt andra behandlingar under kvällen. Ett tips är att ha ett enskilt rum för massagebehandlingarna, där massören kan ställa upp sin bänk. Se till att det går att täcka för fönstren så att det blir mörkt och avslappnande, och tänd gärna några ljus. Koppla in högtalare så att det går att spela lugn musik, och ställ in en tillbringare med kallt vatten och några glas. Kostnaden för massage via hembesök behöver inte ens vara dyrare mot att gå till en massagesalong.

Gott att äta

Spa förknippas ofta med fräsch och lätt mat, mycket frukt och grönt och kanske något extra gott i glasen. Är man den som ska vara värdinna för spakvällen kan man göra det enkelt för sig och bjuda på några olika snittar, ett stort fruktfat och smoothies i olika färger och smaker. Ett glas med bubbel sätter guldkant på spakvällen, tillsammans med chips, choklad och annat snacks.

Fördelar med att få massage – hemma

Massage för många hälsoföredelar med sig och allt fler erbjuder sina tjänster genom hembesök, vilket även det bidrar till extra fördelar så som förlängd avkoppling och bekvämlighet. Personer som har svårt att lämna hemmet får möjlighet till härliga behandlingar och alla dess fördelar, så som ökad blodcirkulation och mindre spända muskler.

SPA

Bekvämt och enkelt

Att få massage genom hembesök ger inte bara en skön stund utan det är också väldigt bekvämt. Man behöver inte passa tiden på samma sätt, man undviker att stressa upp sig medans man springer runt och letar efter rätt lokal och man befinner sig redan i ett lugn när terapeuten kommer. För dom som har svårt att lämna hemmet, till exempel äldre, är det kanske enda chansen till att få en massage genom hembesök, så även det är en stor fördel med att fler erbjuder den typen av tjänst. Fler kan nyttja den, vilket är bra för både kunder och den som arbetar med massage.

Extra avslappnande

Massage är till stor del till för avkoppling och återhämtning och för många kan det vara svårt att slappna av i miljöer där det vistas andra människor. Genom att få massage i sitt eget hem blir det lättare att koppla av, eftersom ingen plats är så trygg som hemmet. Man vet att miljön runt om kring är lugn och man kan själv välja var behandlingen ska utföras.

Mer tid för avkoppling

Massage genom hembesök ger dessutom extra tid för avkoppling och återhämtning. Man behöver inte stressa efter avslutad behandling för att klä på sig, göra rätt för sig och sedan kliva rakt ut på en gata fylld av stress och brus, utan man kan varva ner i lugn och ro även en stund efter massagen. Ligg kvar i morgonrocken på soffan och läs en bok eller gå ut i naturen och låt effekterna från behandlingen göra sitt. Att stressa direkt efteråt är inte att rekommendera.

Kanske är massage med hembesök inte något för alla, eftersom vissa föredrar miljön som finns på kliniker och på spa. Har man däremot lätt att bli stressad av nya omgivningar eller om man av någon anledning har svårt att lämna hemmet är det en fin möjlighet att istället få behandlingen utförd just där. Det för trygghet och avslappning med sig, tillsammans med alla andra fördelar som kommer av massage.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *