Information om löner för bemanningssjuksköterska i Norge

Att hitta information om löner för bemanningssjuksköterska i Norge är inte helt enkelt eftersom det finns många saker som påverkar inkomsten. Norge har generellt högre löner inom vården men hur mycket går det egentligen att tjäna?

Hitta information om löner för bemanningssjuksköterska i Norge

För att hitta information om löner för bemanningssjuksköterska i Norge finns en del att läsa på både svenska och norska hemsidor. Svenska bemanningsföretag brukar skriva en del om lönen men det finns även andra sidor som skriver om ämnet. Viktigast för den som vill hitta information är att leta efter trovärdiga sidor. Ett enkelt råd är att hålla sig till bemanningsföretagens hemsidor samt kontakta dem vid eventuella frågor.

Vad avgör lönen?

En av anledningarna till att det inte är helt lätt att hitta information om löner för bemanningssjuksköterska i Norge är för att det finns flera olika saker som påverkar. Några saker som avgör är förstås ålder, erfarenhet och kompetens men även arbetsplats- och mängd påverkar inkomsten.

Generellt så har Norge som sagt högre löner inom vården än vad Sverige har och en grundutbildad sjuksköterska som är anställd tjänar ca 45 000 – 47 000 kronor i månaden, vilket är ganska mycket mer än i Sverige.

Som bemanningssjuksköterska på uppdrag i Norge finns goda chanser till ökad inkomst och några saker, förutom att grundlönen är högre, som påverkar inkomsten är att landet erbjuder:

  • Lägre skatt
  • Högre OB- och övertidsersättning
  • Fler avdrag, till exempel för mat, resor och bostad

Många svenska bemanningssjuksköterskor åker till Norge för att jobba intensivt under en period för att sedan åka hem och vara lediga några veckor. Med en heltid, OB-ersättning och en och annan övertidstimme är det inte ovanligt att sjuksköterskorna får ut runt 50 000 – 60 000 kronor efter skatt. Det gör att det är möjligt att jobba mindre och vara ledig mer – även om det förstås innebär intensiva jobbperioder emellanåt.

Jobba i Norge – bra att veta

Förutom att det är bra att ta redan på information om löner för bemanningssjuksköterska i Norge är finns det andra saker som också är bra att känna till. Till exempel så krävs norsk sjuksköterskelegitimation, personnummer och skattekort. Många bemanningsföretag hjälper till med det administrativa för den som vill prova på att jobba i grannlandet men det går även att ansöka på egen hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *